Verandermanagement

Verandermanagement

Verandermanagement, ook wel change management genoemd, is het inrichten en richting geven aan veranderingen in de structuur, cultuur en interactie tussen deze in een organisatie. Want in een bedrijf hangt alles met elkaar samen en zijn het de mensen die veranderingen moeten doorvoeren en moeten dragen. Zij bepalen of het uiteindelijk een succes wordt.

Bij I Progress benaderen we een bedrijf als een ecologisch systeem. Dat betekent dat verandering van het een, gevolgen heeft voor het ander. Voor een bedrijf is veranderen dan ook een continue proces, als een perpetuum mobile, waarbij kleine en grote veranderingen zich voortdurend afwisselen. Het enige wat je als verandermanager kan doen, is deze veranderingen in goede banen leiden.

Verandering levert weerstand

De meeste mensen houden niet van veranderen. Zeker als het gaat om grote, ingrijpende veranderingen, schieten mensen in de weerstand zodra ze er lucht van krijgen. Omdat ze de consequenties van veranderingen niet kunnen overzien, ontstaat de natuurlijke neiging om alles bij het oude te laten. Wat je daarmee kan doen, is deze mensen het gevoel van zelf-regie te geven en ze aan de hand te nemen door het proces en begrip te creƫren voor de noodzaak.

Verandering is nooit een doel

Soms wordt er zoveel nadruk gelegd op het veranderingsproces, dat je bijna zou vergeten waarom de verandering plaatsvindt. Veranderen is altijd ingegeven door onze drang om te overleven, beter te worden, succesvol te zijn. Het is een middel om op een nieuwe bestemming te geraken. Bij I Progress benaderen we veranderingen dan ook altijd als een proces, een beweging. De identiteit van je bedrijf, het DNA, blijft hetzelfde, maar je gaat de zaken wat anders aanpakken om weer klaar te staan voor morgen.