Strategisch advies

Strategisch advies

Elke ondernemer komt wel een keer in de situatie terecht dat er een belangrijk besluit moet worden genomen. Een beslissing die grote gevolgen heeft voor de toekomst van de organisatie. Het kan gaan over uitbreiden van het bedrijf of van een markt. Denk aan productdifferentiatie, investeringsvraagstukken of een noodzakelijk herstructurering.

Gelukkig hoef je als ondernemer er niet alleen voor te staan. I Progress heeft met de groep consultants veel ervaring opgebouwd in het ondernemen en het adviseren en begeleiden van bedrijven op strategisch niveau. We zijn gewend om vraagstukken van verschillende kanten te belichten, om zo verschillende scenario’s uit te werken die een besluit tot gevolg kan hebben.

Breder perspectief

Hoe je het ook wendt of keert, als ondernemer krijg je last van bedrijfsblindheid of wat mooier geformuleerd: een tunnelvisie. Dat is heel normaal en je kan er ook niet veel aan doen. Een jaartje sabbatical om wat afstand te nemen, zit er voor jou als ondernemer nou eenmaal niet in. Maar bij het nemen van belangrijke beslissingen, heb je last van die tunnelvisie. Het is moeilijk om alles in een breed perspectief te zien. Als externe partij kunnen wij je advies geven op strategisch niveau en als een betrokken sparring partner fungeren.

Onderbouwen van onderbuikgevoel

Veel ondernemers hebben dat bijzondere zesde zintuig of onderbuikgevoel, wat ze helpt bij het maken van keuzes. En maar zelden laat dat onderbuikgevoel ze in de steek. Helaas heb je voor belangrijke beslissingen meer nodig dan alleen een onderbuikgevoel. Je zal je keuze moeten onderbouwen met feiten en cijfers. Voor de bank, of voor je personeel. Als I Progress zijn we gewend om alles in ons werk te onderbouwen. Als adviseur worden we namelijk ook niet meteen vertrouwd op onze blauwe of bruine ogen. Maar we geloven zeker wel in dat onderbuikgevoel. Wij kunnen helpen met het onderbouwen daarvan.