Herstructurering

Herstructurering

Herstructurering van een onderneming kan verschillende redenen hebben. Denk aan uitbreiding, groei of krimp, fusie, reorganisatie of een doorstart na een faillissement. Elke herstructurering, om welke reden dan ook, heeft impact op de organisatie. Het is dus belangrijk dat iedereen doordrongen is van de noodzaak om te veranderen, voordat er veranderingen worden doorgevoerd.

Het uitgangspunt dat een bedrijf een ecologisch systeem vormt, betekent voor I Progress dat je met veel zorgvuldigheid een herstructurering moet doorvoeren. Elke verandering heeft immers gevolgen voor het gehele systeem. Voor ons betekent dit, dat we de onderneming goed willen leren kennen, voordat we ons wagen op de stoel van adviseur of coach.

Als je doet wat je deed…

Als onderneming zul je niet anders gaan presteren als je alleen de structuur verandert. Je zal ook anders moeten gaan werken. Zoals de zegswijze luidt: als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Bij groei en uitbreiding van de onderneming lijkt dat misschien gemakkelijker dan bij krimp en dreigend faillissement. Toch vragen beide omstandigheden om een verandering in de manier van werken, zonder dat daarbij de identiteit van de onderneming verloren gaat.

Ecologisch veranderen

Misschien heb je het filmpje al gezien en anders kan je hier klikken. I Progress gelooft in veranderen vanuit de ecologie van je bedrijf, met respect voor het bloed wat er stroomt en het DNA van waaruit je bedrijf is opgebouwd. Al onze consultants zijn zelf ondernemer en kunnen zich daardoor goed verplaatsen in je situatie en ambities. Welke koers we ook gaan varen, met de wind mee of er recht tegenin, we nemen je stap voor stap mee en begeleiden je naar je bestemming.