Financiële scan

Financiële scan

Hoe gezond is je bedrijf? Als je die vraag aan een ondernemer stelt, krijg je maar zelden meteen een antwoord. Want wat is nou gezond? Neem je de omvang als maatstaf, of de groei? Gaat het over de markt of de concurrentiepositie? In plaats van een concreet antwoord te geven, beginnen de meeste ondernemers te vertellen waar ze mee bezig zijn en wat ze nog van plan zijn.

Bij I Progress beginnen we elk adviestraject met een financiële scan van de onderneming. Dat doen we omdat de cijfers een goede eerste indicatie geven van wat er goed gaat in de organisatie en waar de verbeterpunten liggen. Met de resultaten van de scan op tafel, ligt er een concreet vertrekpunt voor een goed gesprek.

Cijfers liegen niet

Bij de financiële scan lichten we de administratie van de onderneming op tal van punten door. Ontwikkeling van omzet, kosten en winst. Hoe is het crediteuren- en debiteurenbeheer georganiseerd? Waar lekt er geld weg als we kijken naar afschrijvingen, onderhoudskosten en contracten? Wat betaal je als ondernemer zakelijk en privé aan de fiscus? Kortom, de financiële scan biedt je een compleet beeld van de financiële gezondheid van je onderneming.

De financiële scan is geen doel, maar een middel

De uitkomsten van de financiële scan vormen het uitgangspunt om de eventuele problemen en verbeterpunten in de organisatie aan te pakken. Het rapport bevat dan ook altijd concrete aanbevelingen, waar je als ondernemer mee verder kan. De consultants van I Progress kunnen je daar bij helpen, door zelf trajecten te begeleiden of je op weg te helpen door je in contact te brengen met partijen in ons ruime netwerk.