Coaching van directie en management

Directie & management coaching

Ondernemen is topsport. En van jou als manager of directeur wordt elke dag het uiterste gevraagd. Dan is het belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van je capaciteiten en talent. Dat betekent dat je dicht bij je zelf moet blijven, zodat je authentiek en geloofwaardig overkomt. Dat is niet altijd even gemakkelijk en soms is het dan fijn om een betrouwbaar klankbord op niveau te hebben.

Coaching van directie of management wordt ook wel executive coaching genoemd. Bij I Progress begeleiden we elke jaar verschillende professionals op directie en management niveau. We coachen ze in hun vaardigheden en bereiken van hun ambities. We delen ze onze kennis en ervaring, die we hebben opgebouwd. En we bieden inspiratie als het even niet vanzelf gaat.

Je staat er niet alleen voor

‘It’s lonely at the top’, zeggen ze niet voor niets. Als directeur of topmanager heb je bijna niemand om je heen met wie je hardop kan denken. Er wordt in je bedrijf verwacht dat je doortastend optreedt, zonder vertoon van twijfel of zwakte. Buiten je bedrijf zijn maar weinig mensen de je kan vertrouwen en het niveau hebben om met je te sparren. Dat maakt een eigen coach zo waardevol. Je coach kent jou en je bedrijf, is er altijd voor je en oordeelt niet. Je coach luistert, reageert, luistert en adviseert, luistert en evalueert.

Het doel is je persoonlijke groei

Hoe lang een coachingstraject duurt, is van veel factoren afhankelijk. Je hebt daar altijd zelf de regie over. Hetzelfde geldt voor de intensiteit. De een wil graag wekelijks een moment met de coach, de ander maandelijks en weer anderen op afroep. Ook de inhoud van de coaching verschilt per persoon. Waar de een zoekt naar balans, wil de ander juist gestimuleerd worden in de uitdaging. Uiteindelijk staat je persoonlijke ontwikkeling en groei in je rol als manager of directeur voorop. En het doel van de coach is zichzelf overbodig te maken.