Re-integratie

Re-integratie

Bij re-integratie keer je na een langere periode van afwezigheid terug in het arbeidsproces. Als je het werk gaat hervatten bij je eigen werkgever, hebben we het over re-integratie eerste spoor. Als je bij een andere organisatie aan het werk gaat, spreken we van re-integratie tweede spoor. In beide gevallen is het moeilijk en kan je wellicht wat begeleiding gebruiken.

Re-integratie gaat altijd gepaard met onzekerheid. Je kunt twijfels hebben over jezelf. Ben je er wel klaar voor? Ben je nog wel in staat om weer terug te keren in je baan of bij je bedrijf? Maar ook vragen over hoe je collega’s zullen reageren of hoe het werk zich heeft ontwikkeld, kunnen een vlotte re-integratie in de weg staan. Bij I Progress vind je professionals die samen met jou het pad gaan effenen om op een goede en gezonde wijze terug te keren.

Re-integratie eerste spoor

Bij re-integratie eerste spoor keer je terug bij je bestaande werkgever. Dat wil niet meteen zeggen dat je ook terugkeert in dezelfde baan. Afhankelijk van hetgeen dat je uitval heeft veroorzaakt, kan je wel of niet verder in je laatste functie. Bij een arbeidsconflict met je leidinggevende of een werkgerelateerde burn-out, kan het verstandiger zijn om (voorlopig) in een andere functie terug te keren. Wij kijken naar je competenties, ambities en de mogelijkheden die er zijn, om je zo snel mogelijk weer op je plek te laten voelen en in je ritme te laten komen.

Re-integratie tweede spoor

Het kan gebeuren dat terugkeren naar je laatste werkgever geen optie is. Misschien past de cultuur van het bedrijf niet bij je of heb je ernstig conflict gehad met de directie. Het kan ook zijn dat alleen de gedachte al weer terug te gaan naar je laatste werkgever, je gezondheid niet ten goede komt. Als je wel weer kan werken, maar niet kan of wil terugkeren naar je laatste organisatie, spreken we over re-integratie tweede spoor. We gaan samen met je op zoek naar een passende functie, zodat je weer kan deelnemen aan het arbeidsproces op een niveau dat aansluit bij je mogelijkheden, wensen en ambities.