Persoonlijke balans

Persoonlijke balans

In het leven draait het om balans. Vanuit balans heb je de beschikking over je energie, die je kan geven aan je passie, ambities en je dromen. Onbalans daarentegen kost je energie. Het gaat er dus om in balans te komen, of terug te komen en in balans te blijven. Maar hoe doe je dat? Want er zoveel dat onze balans kan verstoren. Dat doen we zelf of we laten het ons gebeuren.

De ecologische overtuiging van I Progress gaat ook uit van balans. Het filmpje over de terugkeer van de wolven in Yellow Stone laat ook zien dat de natuur altijd streeft naar evenwicht. Wij geloven in een holistische aanpak. Alles staat in verbinding met elkaar en in het streven naar balans, kijken we niet alleen naar jou, maar ook naar je omgeving zoals je werk en sociaal leven.

Met twee benen op de grond

Het vinden van je persoonlijke balans is hard werken. Om je te helpen om met beide benen op de grond te staan, zodat je kan aarden. We gaan we ons bezig houden met je mentale en fysieke conditie. Hoe fit ben je? Wat zijn voor jou de kernwaarden in je leven en wat zijn jouw hulpbronnen waar je altijd op terug kan grijpen? Wat zijn je doelen en welke focus heb je aangebracht om deze te bereiken. Aanvaard je de consequenties van je keuzes?

Balans is geen toestand, maar een beweging

Als je aan het werk bent met je persoonlijke balans, zal je al snel de eerste resultaten gaan ervaren. Je krijgt meer ruimte in je hoofd en je energie neemt toe. Werkelijk veranderen kost echter tijd. Het vraagt focus en volharding, want het risico van overmoed en terugvallen in oud gedrag, ligt op de loer. Met je coach leer je verder te gaan. Zo werken we aan je mentale en fysieke conditie en geven we aandacht aan onderwerpen als zingeving en geluk. We maken je sterker, zodat je de balans die je hebt gevonden, ook in evenwicht kan houden.