Outplacement

Outplacement

Binnen de verschillende HR-disciplines is outplacement wel de meest lastige. Maar zelden komt de motivatie om op zoek te gaan naar een andere positie buiten het bedrijf van twee kanten. Het zijn vaak moeilijke omstandigheden als outplacement in gang wordt gezet. Een proces dat het uiterste vraagt in zorgvuldigheid en tact, maar ook daadkracht

Een outplacementtraject bouwen we bij I Progress modulair op. Het eerste waaraan we gaan werken is acceptatie van de nieuwe situatie. Dat kan voor de betrokken cliënt best lastig zijn. Onbegrip of boosheid blokkeren de weg naar een nieuwe toekomst en zullen eerst omgebogen moeten worden naar positieve energie. Het betekent loslaten van wat was en weer willen investeren in jezelf, voordat je verder kan.

Scala aan instrumenten

Afhankelijk van de persoonlijke situatie en omstandigheden, kunnen we met I Progress verschillende modulen inzetten om je klaar te maken voor je volgende stap. We kunnen psychosociale hulp bieden, assertiviteitstraining geven of een beroepskeuze onderzoek. Er zijn nog veel meer middelen die we kunnen inzetten om jou weer gemotiveerd en geëquipeerd te krijgen voor de arbeidsmarkt.

De toekomst tegemoet

Als je weer verder kan, gaan we concreet aan de slag met je volgende baan. Misschien kan je daarin al heel veel zelf, maar alle hulp die je nodig hebt, kan je van ons krijgen. Voor sommigen is het erg lang geleden dat ze hebben gesolliciteerd en met alle nieuwe communicatiemiddelen en internet is er veel op dat gebied veranderd. Wij nemen je mee, geven je informatie en training, zodat je vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan.