Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Tijdens je werkende leven kan je op een punt komen waarop je je afvraagt hoe je verder moet. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Misschien zit je al een tijd zonder werk en vergroot je de kansen door van richting te veranderen. Het kan ook zijn dat je al een tijd geen plezier meer hebt in je werk. Dan is het tijd om na te gaan denken, want we mogen werken tot ver na onze 65e. En dat gaat met plezier in je werk een stuk gemakkelijker!

Fluitend naar je werk. Dat wil toch eigenlijk iedereen?! Als je doet wat je echt leuk vindt, dan voelt werk ineens niet meer als werken. Maar hoe kan je met hetgeen je leuk vindt, je inkomen verdienen? Waar kan je je elke dag met ziel en zaligheid in storten en levert het ook genoeg op om te voorzien in je levensbehoeften? Een beroepskeuze onderzoek van I Progress helpt je naar het antwoord.

Beroepskeuze onderzoek

Een beroepskeuze onderzoek biedt je inzicht in de mogelijkheden die jij hebt op de arbeidsmarkt. Je krijgt inzicht in je passies, competenties en komt terecht bij je innerlijke drijfveren. Wat motiveert je? Met die informatie gaan we aan de slag om je mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. Wat zou je willen? Wat heb je ervoor nodig? En hoe pak je dat vervolgens aan? Wij begeleiden je gedurende dit intensieve traject.

Nieuwe koers

Veranderen is best lastig. Ook het kiezen voor een ander loopbaanpad vraagt moed en doorzettingsvermogen. Onze ervaring is dat je alle energie die je erin stopt, in veelvoud terug krijgt. Het enige wat wij daarin doen, is zorgen dat jij weet in welke richting jij de stap kan zetten. De rest is aan jezelf. Maar als die eerste stap is gezet, ga je vanzelf verder lopen. Geloof dat maar!