Arbeidsmarktoriëntatie en jobhunting

Arbeidsmarktoriëntatie en jobhunting

Het vinden van een passende baan is lang niet eenvoudig. Je zal een antwoord moeten hebben op tal van vragen. Wat is een passende baan voor jou? Ben je geschikt voor de baan die je ambieert? En biedt de arbeidsmarkt voldoende mogelijkheden om die baan ook te vinden. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen en kan je hulp en begeleiding krijgen naar de baan die bij jou past.

De professionals van I Progress kunnen je helpen bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt. We bieden je inzicht in de mogelijkheden en kunnen toetsen of je capaciteiten aansluiten bij je ambities. Het kan zijn dat je nog trainingen of opleidingen nodig hebt om je ambities te kunnen realiseren. Daar kom je via onze Quick Scan snel achter. Je weet dan ook meteen hoe de kansen op de arbeidsmarkt liggen.

Hoe benader je de arbeidsmarkt?

Er zijn tal van mogelijkheden om de arbeidsmarkt te benaderen. Wij kunnen je wegwijs maken in de route naar je nieuwe baan. Je leert hoe je gebruik kan maken van je netwerken en we kunnen je sollicitatievaardigheden trainen. I Progress biedt zowel groepstrajecten als begeleiding op individuele basis. Als je helemaal klaar bent voor je volgende baan, kunnen wij ook actief voor jou op zoek gaan. Dit noemen we jobhunting. We zetten ons eigen netwerk in voor jou. Onze mensen gaan dan actief organisaties benaderen om jou te helpen aan je volgende carrièrestap.

De baan vinden die bij je past

Het doel van onze trajecten, in welke vorm dan ook, is dat je de baan vindt die bij jou past. Doordat we flexibel zijn in onze mensen en onze dienstverlening, kunnen we jou precies de begeleiding bieden die je nodig hebt. Misschien wil je alleen gebruik maken van ons netwerk om je nieuwe baan te vinden. Misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt en zet je ons in om daar achter te komen. Bij ons kan je altijd even terug schakelen of meteen in de hoogste versnelling met succes als bestemming.