HRM advies

I progress

HRM Advies

Personeel is het belangrijkste kapitaal van elke onderneming. Onze opdrachtgevers willen alles rondom personeel optimaal geregeld hebben, zodat hun mensen het beste uit zichzelf kunnen halen en de onderneming het hoogste rendement leveren. I Progress Group biedt:

Bel mij

Uw naam

Uw telefoonnummer

Complete ondersteuning bij HR vraagstukken

De economie en arbeidsmarkt zijn voortdurend in beweging. Voor uw bedrijf heeft dat tot gevolg dat er op het gebied van uw personeel steeds weer andere uitdaging liggen. De specialisten op het gebied van Human Resource Management en Development van I Progress Group staan u daarbij terzijde. Wij adviseren op strategisch en tactisch niveau en begeleiden u bij instroom-, doorstroom-, ontwikkeling- en uitstroomtrajecten.

Human resource management en development

De mensen binnen uw bedrijf zijn het belangrijkste kapitaal van de onderneming. Het is voor u dus van belang om uw mensen optimaal inzetbaar te houden, door ze goed te faciliteren, motiveren, inspireren en waarderen. Dat vraagt nogal wat van uw HR-beleid en de HR-instrumenten die u daarvoor inzet. Met I Progress Group kiest u voor een HR-partner die zich nauwgezet aansluit bij uw organisatie: betrokken, flexibel en altijd voor u beschikbaar.

Jobcoaching en loopbaanbegeleiding

Een bedrijf kan pas optimaal presteren als alle taken goed worden uitgevoerd. Zodra een medewerker minder goed gaat functioneren of zelfs dreigt uit te vallen, is ingrijpen noodzakelijk. Jobcoaching is gericht op de medewerker en de leidinggevende. Coaching en begeleiding zijn erop gericht om de medewerker weer beter te laten functioneren. Loopbaanbegeleiding richt zich op het langetermijn perspectief om de medewerker te motiveren en te behouden voor uw organisatie.

Outplacement

Outplacement is een traject dat het gevolg is van bijvoorbeeld een arbeidsconflict of reorganisatie. In dit geval wordt de werknemer begeleid bij voorbereiden op het aangaan een nieuwe uitdaging elders. Door te werken aan kennis, vaardigheden en motivatie, creƫren we een nieuw perspectief voor de toekomst. En met dit toekomstperspectief wordt de pijn of rancune van het gedwongen afscheid omgebogen naar een positieve houding ten aanzien van een nieuwe uitdaging.