Verkooptrainingen

Verkooptrainingen

Waarin verschilt een verkoper van een goede verkoper? Het succesvol doorlopen van het verkoopproces is afhankelijk van tal van factoren. Een goede verkoper beschikt over alle benodigde competenties en heeft daarnaast talent. Maar ook een goede verkoper zal de drang voelen om zichzelf te verbeteren. Bij I Progress hebben we een programma dat elke verkoper ondersteunt bij ontwikkeling en groei.

Dè verkoper bestaat niet. Het stereotiepe beeld van de gladde praatjesmaker zal in de praktijk niet erg succesvol zijn. Verkopen is luisteren, kijken, aandacht geven, adequaat reageren, presenteren, interesseren, gevoel voor timing en nog meer luisteren. En verkopen is in elke branche en situatie weer anders. Dat maakt dat de standaard verkooptrainingen ook niet succesvol zijn.

Verkoopproces is complex

Als verkoper moet je van veel marken thuis zijn. Hoe maak je het eerste contact en krijg je de afspraak? Je moet goed kunnen luisteren en op het juiste moment zelf presenteren. Terwijl je praat en luistert, ben je bezig met metacommunicatie en overzie je het proces. Hoever is de klant in het besluitvormingsproces? Hoe werk je aan het vertrouwen en bouw je aan de relatie? Versta je de kunst van onderhandelen en ken je je persoonlijke valkuilen?

Versterken van je verkooptalent

De verkooptraining van I Progress is geen standaard verkooptraining van A tot Z. We bieden een maatwerktraject aan en pakken die onderdelen van het verkoopproces op, waar jij behoefte aan hebt. Misschien wil jij je verbeteren in telefonische acquisitie? Of gaan we met onder meer rollenspelen aan de slag met het sluiten van de deal? Ons uitgangspunt is altijd jouw talent. Want als je werkt vanuit je talent, kost het veel minder energie en is het resultaat altijd groter. Je krijgt praktische tips en adviezen, waarmee je concreet aan de slag kan.